fema-bg.com Форуми fema-bg.com
Форуми за красота

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Вие питате, доц.Анастасов отговаря!
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    fema-bg.com Форуми -> Пластична хирургия
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Beauty
Модератор
Модератор

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 11:40 am    Заглавие: Вие питате, доц.Анастасов отговаря! Отговорете с цитат

Здравейте! Very Happy
Дойде момента, в който екипа на "Фема" ще поднесе своя подарък към всички, които избраха този форум! Very Happy
Доцент Юрий Анастасов е вече официален консултант на форума и ще отговаря на всички въпроси от областта на пластичната хирургия, които ви тревожат и вълнуват! Exclamation
В тази тема е мястото, в което можете да ги задавате и да намирате отговорите им!
На първа страница на сайт "Фема" е изписан имейл, на който също можете да задавате своите въпроси.
Екипа на "Фема" благодари на доцент Анастасов затова, че прие да ни помага!Very Happy

(На неясно зададени или дублиращи се и вече получили отговор въпроси, няма да се отговаря) Exclamation

Последната промяна е направена от Beauty на Пон Юли 09, 2007 11:03 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Мария Василева
Напреднал потребител
Напреднал потребител

Местожителство: България

МнениеПуснато на: Пон Юли 09, 2007 7:52 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Браво на доц.Анастасов! Applause
нямам въпроси, но се надявам искрено, че ще подходи достатъчно сериозно!
Losha_sam
"Фема" любител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 6:50 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Хм, интересноооо.... Здравейте, Докторе Laughing С вас лично се познаваме вече, аз съм Даниела, правихте ми липосукция през март...страхотна работа, БЛАГОДАРЯ ВИ!
Сега обаче се интересувам от уголямяването на гърди Laughing Значи много ме интересуват видовете разрези, мисля че ми бяхте споменали, че предпочитате да поставяте имплантите през ареолата. Защо? С какво този метод според Вас е по-добър от другите? И естествено бихте ли се съобразили с желанието на пациента, ако то не съвпада с вашата обичайна практика? Надявам се да съм била ясна. Благодаря Ви предварително! mylove
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:49 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: Възможно ли е да се извършат едновременно операция на нос /с чупене
и стесняване на носа / и операция за прибиране на клепнали уши?

Отговор: може ли да се оперират едновременно нос и уши- да правил съм
такива операции. Предпочитам да разделям нещата и обикновенно клепналите уши
най-добре се коригират под локална анестезия. Самата операция не боли, за
сметка на следващите няколко дни, т.е. не се спестява следоперативната
болка. Операцията на нос не боли, поне при моите пациенти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: Искам да се подложа на операция за прибиране на корема след
бременност. Разрезът може ли да бъде направен върху белега от секцио?

Отговор: обикновено използваме разрез на същото ниво, както при секцио. Така, че това е най-разумното решение
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя MSN Messenger
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:53 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: Могат ли да се премахнат стрии оперативно?

Отговор: няма добро средство за премахване на стрии. Ако те са
разположени под пъпа и се прави абдоминопластика - тоест операция за корекция на корема, тогава участъка под пъпа се премахва, а се премества пъпа нагоре през нов отвор на корема. Тогава тези стрии се коригират, но останалите по- гърди, крака и тн си остават. Не вярвам за добри решения с кремове, лазери и тн. Засега не знам добро средство за премахване на стрии
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:55 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: След бременността гърдите ми са увиснали и някак изпразнени от съдържание. Искам да се поставят неголеми силиконови импланти, но да има и повдигане на бюста. Какво е най-добре да се направи в този случай?

Отговор: решението зависи от конкретния случай, понякога може само да се повдигне бюста без протези, в други може само с протези да се компенсира изпразването, двата ефекта си противоречат - при по-голяма тежест има по-голямо увисване. Всеки случаи трябва да се обмисли конкретно и понякога няма идеално решение.
[/b]
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:57 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: Защо е по-добре да се направи операция за увеличаване на бюста, след като жената приключи с раждането на деца

Отговор: защото бюста претърпява промени при всяка бременност и резултата от хирургията трудно може да се прогнозират . При наличие на мастопатия, бременност или и двете и протези поставени над мускула има повече рискове за неудачи и недобри резултати. Все пак е възможно и не е неправилно да се
правят операции за намаляване и увеличаване на бюста при нераждали жени.Зависи от случая и конкретното решение на хирурга. При гигантомастия се оперират девойки на 14-15 годишна възраст, защото кожата на гърдите се уврежда от прекомерно растящия бюст, а при истинска микромастия не е нужно да се чака раждане на деца, защото това може да забави сватбената церемония...
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 11:59 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпрос: Синът ми е на 6 години с много стърчащи уши и ужасно притеснителен заради това. Мисля дори вече за операция. Малък ли е за това, как протича възстановяването?

Отговор: ние оперираме след 5-6 годишна възраст, ако детето иска да бъде оперирано, но ако само майката иска, а детето не, то нека тя да се подложи на операция. Все пак това е лично решение с естетично естество и детето трябва да може да прецени дали иска да се оперира и да може да поеме и отговорността от това. Възпитателно е и когато наистина детето желае това, нама никакви проблеми. Ако нежелае, трябва да се изчака, докато пожелае. Така че, след 6 годишна възраст обикновено успяваме без проблеми да оперираме деца под местна анестезия. В сайта на АЛА има доста обяснения за
тази операция. Обикновено болките са 3-4 дни, но има носене на лента на ушите за 2 седмци по 24 часа, а след това още 2 седмици само за през нощта
Върнете се в началото
xxx
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юли 15, 2007 5:31 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!

Не знам дали тук е мястото да попитам или трябваше да направя отделна тема, но все пак да попитам:

Имам проблем. Като говоря си кривя леко устата надясно и това ме притеснява до такава степен, че не обичам някой да ме гледа в лицето докато го правя. Бих искал да попитам какво е нужно, за да се оправи това? Rolling Eyes Не знам точно в какво се изразява проблемът, но съм виждал, че и други хора го имат, малко са но все пак...

Благодаря предварително!

П.П. От мъжки пол съм, надявам се не е само за жени тук Laughing На 20 години от София
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 10:58 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво ви е мнението за ботокса? Има ли минимална възраст, когато е
добре да се започне. Какви са страничните ефекти?

Аз лично не прилагам ботокс за естетични цели, но сам виждал хубави
резултати главно за чело. Оставям това за дерматолозите, които така намират добро емплоа. Мисля,че всеки трябва да си знае мястото и да не прави всичко, макар и то да е доходоносно и в случая не особено трудно.
Мисля, че не би следвало да се прилага профилактично в млада възраст и има доста проблеми, за които би било добре да се потърси мнението на специалистите, които го прилагат рутинно
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:00 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам проблем. Като говоря си кривя леко устата надясно и това ме
притеснява до такава степен, че не обичам някой да ме гледа в лицето докато го правя. Бих искал да попитам какво е нужно, за да се оправи това? Не знам точно в какво се изразява проблемът, но съм виждал, че и други хора го имат, малко са но все пак...

Мисля, че това е повече въпрос на рехабилитация пред огледало, може би логопед би могъл да ви помогне, тъй като по описанието което давате не прилича на частична лицева парализа, която може да бъде обект на хирургията.
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:01 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Защо предпочитате поставянето на имплантите през ареолата на гърдата?

Смятам,че е най-естетично,макар и по-трудно в сравнение с достъпа в
субмамарната гънка. Освен това нерядко при последия достъп се нарушаl а тази гънка и по-често има ботъминг. Белега в субмамарната гънка е видим особено, ако няма птоза. Аз все пак оставям пациентката да реши какъв да е достъпа,
освен при много малки ареоли, когато нямам избор освен аксиларен достъп или субмамарен.
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:03 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Интересува ме кога се прилага т.н. отворена ринопластика /с отворен
достъп/. По-бавно ли е възстановяването, има ли белези? По-прецизни ли са резултатите от нея?

Лично аз прилагам този достъп при широк връх, паднал връх, при някои > вторични ринопластики. По прецизно е в тези случаи, но все пак има белег, който макар и общо взето да е невидим, е все пак едно неудобство. По-голямото неудобство е възстановяването, което е по-бавно, като имам предвид отоците, а не болката, която е еднаква тоест би следвало да незначителна и при двата достъпа
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:05 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Има ли начин да се повдигнат отпуснати задни части?

Аз лично нямам достатъчен опит в този проблем, правил съм липофилинг и съм поставял импланти, това отчасти решава проблема в някои случаи. А конците, които се прилагат от някои, не ми вдъхват доверие, може би понеже аз лично не съм видял нещо хубаво и трайно в тази област. Това поне е мнението ми на този етап на личния ми опит.
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:29 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Слаба съм, но имам силно изразени бричове, които доста си личат.
Може ли да се направи нещо, за да се премахнат?

Това изглежда банален проблем, който се решава добре с
конвенционална липосукция. Липосукцията е най-удачна в тези случаи, а не когато има общо затлъстяване
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:30 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам правена корекция на ушите преди 4 години, но те почти
възвърнаха предишната си форма. Обмислям нова операция, но ме е страх пак да не се получи така. От какво зависи това дали ушите няма да щръкнат отново?

Процента на рецидиви при тази операция зависи и от метода, който е
използван. Но може да се каже, че няма 100% безрецидивна техника. Има техники, който създават непоправими деформации без да дават по-голяма сигурност, а най-често точно обратното - дават деформации и рецидиви. Техниката която използвам аз е тази на Стенстром с изпиляване на предната повърхност на хрущяла на ушната мида. Тя е описана в сайта ни
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:31 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Страдам от наднормено тегло и се интересувам от поставяне на
пръстен на стомаха. Ефективен ли е този метод и не е ли твърде рискован?

Аз лично не извършвам такива операции, но знам че метода се прилага по света доста често, има рискове, но е общо взето много ефикасен. Не смея да давам повече съвети, тъй като аз лично нямам опит с тази хирургия[/b]
Върнете се в началото
admin
Admin
Admin

МнениеПуснато на: Пон Юли 30, 2007 11:33 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Кои импланти са за предпочитане - кръгли или капковидни?

При надмускулно аз мисля, че трябва да са капковидни, а при подмускулното имплантиране няма смисъл, тъй като ефекта се губи от притискането на мускула.
Не съм имал миграции на импланта и обръщане при капковидните или това да е по-често при тях. При подмускулното имплантиране, понякога е добре да се поставят капковидни импланти, но с цел корекция на деформации на гръдния кош. Иначе, импланта дава най-вече обем, но не поправя форма. С капковидните и асиметричните се търси донякъде поправка на форма, но най-вече естествен вид и/или корекция на костна деформация. По принцип не е логично да се
очаква подвигане на бюста при поставяне на имплант. Той все пак ще
тежи.... По-скоро - запълване на изпразнен обем е по скромната цел
Върнете се в началото
drago556
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 04, 2007 11:12 pm    Заглавие: Заличаване на белег. Отговорете с цитат

Здравейте, радвам се че открих вашият сайт. Казвам се Драгомир Иванов на 24 години.
Буквално преди часове претърпях катастрофа и се здобих с цепка и 3 шева над горната устна, та имайки в предвид белега който ми остана след операцията от варикоцеле тази зима, се чудя какъв ли ще бъде този на лицето. Раната ми я зашиха доста касапски, но за съжаление в Русе няма денонощна частна клиника, и се наложи да ида в спешното.
Много ви моля, споделете какво трябва да направя от тук нататък, с кого трябва да се посъветвам, как да третирам раната, да ида ли още утре в частна клиника за да оправят щетите от катастрофата и от зашиването в последствие ...или вече е късно. Ще съм ви много благодарен за всеки отговор.

С Уважение, Драгомир.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    fema-bg.com Форуми -> Пластична хирургия Часовете са според зоната GMT
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Страница 1 от 6

Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети